JUGOSLAVIJA:
ZA JEDNU KLASNU MOBILIZACIJU
PROTIV RAZBOJNICKE RUKE NATO-pakta!

Nakon sto su godinama izostrili svoje nozeve mesari NATO-pakta (sa SAD-om na celu i Italijom u snopu) nastavljaju svoj gnusni posao i na Srbiju i Crnu Goru. Kazu da su bili primorani iz casnih pobuda, u svrhu obrane prava Albanaca sa Kosova.

Lazu!

Agresija na Srbiju i Crnu Goru sluzi sasvim drugim svrhama!
Sluzi teroriziranju i ponizavanju jednog naroda, srpskog, koji nije nikad bio voljan pokleknuti pod nalogom Boga Dolara i Njemackog Marka (i Bozice Lirice).
Sluzi destabilizaciji Balkana vodjenoj godinama od zapadnih zemalja, zapocetoj secesijom Slovenije i Hrvatske, embargom protiv Srbije - Crne Gore, vojnom okupacijom Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije. Sluzi komadanju tih teritorija strateskog znacaja u sitne i svadljive drzavice, kako bi bile bolje potcinjene i kontrolirane od onih jacih u, i za, interese zapadne burzoazije. Sluzi konstituiranju poligona za daljnje prodiranje "zapadne civilizacije" prema cijelom Istoku, u prvom redu prema Rusiji. Sluzi dakle stezanju grla balkanskih naroda, ukljucujuci i onih sa Kosoya; novim okovima. Takodjer i stezanju grla proletarijata sa Zapada, pozvanog da svojim mladicima u uniformi posluzi kao meso za klaonicu ovom novom cinu civilizacije.
"Mi idemo da spasavamo zivote", kaze Clinton. Ne! Vi idete zbog vasih prljavih kapitalistickih interesa i gopspodarenja cijelim svijetom. Kad bi taj zajednicki plan svih zapadnjackih drzava bio realiziran, i ne samo bombama, vec "pacifistickim" mijesanjem jedne internacionalne snage (sa ili bez zastave UN) na Kosovu, ne bi se nista promjenilo. Izmjenila bi se samo raspodjela pljacke Balkana u vecu korist evropskih razbojnika nego americkog grabezljivca.
Protiv ponovnog klanja, protiv politike koja ga stvara i koja ga podrzava postoji efikasno "oruzje": mobilizacija nas proletera ovdje, nasa kolektivna organizacija na radnim mjestima, u skolama, u gradskim cetvrtima, nas zajednicki izlazak na trgove protiv ovog pravog barbarstva koji nam prijeti: barbarstva talijanske vlade i talijanskih kapitalista, NATO-pakta i njegovog imperijalizma.
Iskustvo Iraka je dokazalo koliko su nemocni apeli u Parlamentu, apeli za nacionalnu sigurnost, apeli u vezi clana Ustava koji tumaci, da: "Italija odbacuje rat". Nije slucajno sto D'Alema potvrdjuje da je bas u interesu "nase" zemlje da ucestvu je u tom masakru. A koliko se tice "odbacivan ja". Italija ce se protusloviti ratu samo ukoliko ce radnici i mase mladih "rodjenih bez kosuljice" odbaciti politiku vlade zemlje i talijanskog kapitala.
Ucijmo se na starim greskama! Mobilizirajmo se protiv svih nacina kojima nasa zemlja ucestvuje u ratu koji nije nas. I uputimo ovu mobilizaciju u jednom jedinom smjeru kojim mozemo pobjediti. Onim izrazenim u slijedecim tockama:

- NE NATO AGRESIJI NA SRBIJU - CRNU GORU!
- NE EMBARGU PROTIV TE ZEMLJE I IZVRCAVANJU ISTOGA "PACIFISTICKIM" NACINOM, PACAK I POD ZASTAVOM OUN-a!
- DOLE IMPERIJALIZAM SA BALKANA!
- BEZUVJETNO PODRZIMO OTPOR RADNICKIH MASA SRBIJE I CRNEGORE PROTIV NATO AGRESIJE!
-ZA JEDINSTVENI OTPOR SVIH NARODA SA BALKANA PROTIV ZAPADA! TIME SUZBIJAMO I REAKCIONA-RNU POLITIKU MILOSEVICA KOJI NASTOJI DA SUPROTSTAVI SRPSKE RADNIKE MASAMA KOSOVA!
-SAMO JEDINSTENIM KLASNIM FRONTOM SVAKA BALKANSKA NACIONALNOST, UKLJUCUJUCI I ALBANSKA CE PONOVO STECI VLASTITI NACIONALNI HISTORIJSKI DIGNITET!
- PRUZIMO RUKU RADNICIMA EMIGRANTIMA SA BALKANA!
- OSNUJMO S NJIMA ZAJEDNICKU ORGANIZACIONU BORBU PROTIV AGRESIJE NA SRBIJU I CRNU GORU! UCESTVUJMO U NJOJ JEDINIM ORUZJEM KOJIM MOZEMO SLOMITI IMPERIJALISTICKA KLIJESTA: JEDINSTVOM INTER-NACIONALNE PROTUKAPITALISTI-CKE BORBE PROLETARIJATA ZAPADA SA RADNICKIM MASAMA BALKANA I SVIHPOTLACENIH KONTINENATA!
- ZA INTERNACIONALNI SOCIJALIZAM!

INTERNACIONALISTICKA KOMUNISTICKA ORGANIZACIJA (O.C.I.)

Back to che fare in:  [English]    [Italian]    [Deutche]

Back to page against Nato in:  [English]    [Italian]    [Deutche]