Srpskim i albanskim radnicima imigrantima
Svim imigrantskim radaicima iz bivse
- Jugoslavije i Balcana

Protiv smo:
Razbojnicke agresije NATO-pakta na Srbiju i Crnu Goru. Agresija da savije, ponizi i metne okove srpskom narodu i narodu albanske nacionalnosti sa Kosova, drugim balkanskim narodima i radnicima i cijelog svijeta, u. kljucujuci i one iz zemalja Nato-pakta.

Mi smo za:
Radnickim masama Srbije-Crne Gore svih nacionalnosti. I prihvatamo sa velikom radoscu bilo koji njhov odgovor protiv bijesne ratne masine NATO-a. Nase mjesto je uz njih.

Mi smo za:
Jacanje pokreta otpora u Srbiji-Crnoj Gori i ostaloj bivsoj Jugoslaviji protiv agresije NATO-a i imperijalizma. Za jedan borbeni naoruzani pokret izrabljivanih masa. Historija Drugog svjetskog rata nas uci da, kad Juznoslavenski narodi marsiraju zajednicki, oni su u stanju da reagiraju paklu u koji ga hoce gurnuti kapitalisticke snage Zapada. Naprotiv historija posljednjih godina dokazuje dakadseJuznoslavenski i balkanski narodi razdvajaju i dozvole da ih se metne jedne protiv drugih, oni su baceni unazad i stavljeni pod cizmom imperijalizma. U Sloveniji kao u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini kao u Srbiji-Crnoj Gori, u Rumunjskoj kao u Albaniji. Za borbu protiv NATO-a i imperijalizma je dakle potrebno da se narodi bivse Jugoslavije (i cijelog balkanskog podrucja) vrate zajednickoj obrani. Potrebno je da se vrate putu "ujedinjenja" i "bratstva" protiv zajednickog neprijatelja. I da bi to postigli treba da nadvladaju sve nacionalisticke politike koje ih danas razdvajaju, ukljucujuci Milosevicevu i albanskih lidera sa Kosova. Samo takvom zajednickom borbom protiv imperijalistickog neprijatelja i domacih burzuja raznih balkanskih zemalja, bit ce moguce da svaka nacionalnost dostigne vlastiti historijski dignitet.

Mi smo za
Ovdje u Italiji (i cijelom Zapadu), za razvoj jednog borbenog pokreta protiv rata NATO-pakta i protiv zapadnih vlada. Taj pokret se ne pozivlja na OUN-a, konstitutivnoj povelji evropskih zemalja, i njihovih parlamenata. On moze da se osloni samo na mobilizaciju radnika, omladine i potlacenih, uz povik:

- DOLE RAZBOJNICKE RUKE NATO-pakta SA SRBIJE-CRNE GORE!
- DOLE RUKE IMPERIJALISTA SA BALKANA !
- PRAVI NEPRIJATELJ, PRAVO BARBARSTVO JE TU KOD NAS: A TO SU TALIJANSKA VLADA, TALIJANSKA DRZAVA, I TAL1JANSKI IZRABLJIVACI!
- DOSTA SA POLITIKOM MRZNJE PROTIV SRPSKOG NARODA, PROTIV IMIGRANATA SVIH BALKANSKIH NACIONALNOSTI!
- SMRT IMPERIJALIZMU !

Mi smo za
Vase puno sudjelovanje u tom borbenom pokretu, vas radnika imigranata iz Srbije-Crne Gore i ostalih balkanskih zemalia. Neki od vas su vec ucestvovali prvim inicijativama protiv rata, koje su se odigrale ovdje u Italiji. Nemojmo se zaustaviti !

Zajednicki se organizirajmo, mi proleteri i izrabljvani talijani i vi imigranti sa Balkana.
I borimo se da bi u toj mobilizaciji zajednicki radili, rame uz rame, sa svim proleterskim imigrantima svih balkanskih nacionalnosti.

Mi smo za
Organizaciju zajednicke borbe proletarijata Zapada i radnickih masa bivse Jugoslavije i Balkana. Da bi se, s ove i s one strane Jadrana cuo borbeni povik protiv imperijalizma i da bi ponovo zavijorila jedina zastava kojom se moze doci do pobjede: zastava internacionalnog komunizma.

INTERNACIONALISTICKA KOMUNISTICKA ORGANIZACIJA (O.C.I.)

Back to che fare in:  [English]    [Italian]    [Deutche]

Back to page against Nato in:  [English]    [Italian]    [Deutche]